zondag 9 december 2007

Vliegen

De laatste tijd heb ik het weer lekker druk hier. De eerste drie vluchten heb ik nu gehad. Woensdag had ik mijn eerste vlucht. Ik mocht al best veel zelf doen. Na het opstijgen zijn we naar het noorden gevlogen en boven de woestijn mocht ik wat oefeningen doen. Het vliegen is nog best lastig omdat er veel dingen tegelijk moeten gebeuren. Het landen mocht ik nog niet zelf doen.

De tweede vlucht leek erg op de eerste. Ook nu vloog ik naar het noorden om daar te gaan oefenen. Bij terugkomst op falcon field mocht ik nu zelf proberen te landen met hulp van mijn instructrice.

Vrijdag was het hier slecht weer. Het schijnt hier maar een paar dagen per jaar slecht weer te zijn maar volgens mij heb ik die allemaal al meegemaakt! Ik was wel ingepland voor de derde vlucht maar op het vliegveld zou pas duidelijk worden of ik de lucht in zou gaan. Vlak voor mijn vertrektijd was het weer nog net binnen de limieten en in het zuiden zou het iets beter zijn. Daar zijn we toen heen gevlogen. Op weg daar naartoe hadden we vol wind tegen. Onderweg deden we de oefening waarin je zo langzaam mogelijk moet vliegen. Het vliegtuig reageert dan heel anders dan als je hard vliegt. Omdat het zo hard waaide hingen we ten opzichte van de grond bijna stil! Dat ziet er echt heel vreemd uit. Ondanks dat er erg veel turbulentie was vond ik alle oefeningen zelf erg goed gaan.

Gisteren waren we van plan om te gaan schieten op een shooting range. Omdat de wachttijd daar te lang was en we met z’n vijven maar 1 baan konden krijgen (en wel per persoon betalen) hebben we besloten een andere keer terug te komen. De wapens die daar lagen waren echt niet normaal. Grote machinegeweren waren gewoon te koop daar. Er was een man een groot geweer aan het uitzoeken en die had zijn kinderen van een jaar of 5 meegenomen!

Omdat we met oud en nieuw drie dagen achter elkaar vrij zijn, zijn we gisteren gaan zoeken naar een leuke plek om oud en nieuw te gaan vieren. Dit is Las Vegas geworden!!! We hebben kamers geboekt in zo’n gigantisch casino/hotel midden op the strip!!! Ik kan niet wachten tot het zover is.


De vliegtuigen waar ik op gevlogen heb


Ons hotel in Vegas!

6 opmerkingen:

Anoniem zei

las vegas wel ja.Echt gaaf joh
maak je daar niet te veel geld op?
je vind het vliegen echt leuk he
ik vind het nog steeds een beetje spannend dat je zelf boven de aarde zweeft
was gezellig dat je vrijdag zo vaak belde
dikke kus

Anoniem zei

Zo, beetje bijgekomen van de bel sessie vrijdag??

Je hotel ziet er echt SUPER uit!!! Ben zooo jaloers!!! Ben benieuwd of het van binnen ook zo mooi is maar dat zal wel!

Jij viert in ieder geval oud en nieuw in stijl!!

Vandaag nog gevlogen?
Kus!

Anoniem zei

Dat laatse berichtje was trouwens van mij ;-)

Arnoud zei

Las Vegas, heel vet! Beetje jaloers hiero ;) nee hoor, geniet er van!

Anoniem zei

Hallo erik hoe gaat het.Met mij gaat alles goed. Ik vind het leuk
voor je dat je mag vliegen.En dat je mooie auto heb gekocht.ik en Casper en Ruben hebben de wii gekregen voor sinterklaas.

groetjes

Anoniem zei

Super voor je,de lucht in!!!Wat een geweldige ervaring voor je.Vanuit Bleiswijk wensen wij je een fijne kerst toe ,oud en nieuw in Las Vegas kan niet meer stuk!!! Heb je nu al een kadootje onder die kerstboom gezet voor jezelf,doen hoor.We lezen wel wat je gekregen hebt....groetjes van ons.